GRAAFINEN PORTFOLIO

TYÖNÄYTTEET

Teen monenlaista graafista suunnittelua ja markkinointimateriaaleja. Sytyn, kun pääsen ideoimaan uutta ja toteuttamaan esimerkiksi logosuunnittelua, somekanavien markkinointmateriaaleja, kutsubannereita, mainosjulisteita, presentaatioita ja yritysilmeiden uudistuksia. Myös mm. festarilavojen visuaalisia elementtejä sekä kapalevylle tulostettavia kuvausrekvisiittoja on tullut suunniteltua. Millaisia materiaaleja sinä kaipaisit? Pyydä tarjous: info@annikamiettinen.com

Sukella kohderyhmäsi sydämeen, tieteen avulla
CASE: Tapahtuman visuaalisen ilmeen luominen ja markkinointimateriaalien toteutus
TEHTÄVÄNI:  Tapahtuman visuaalisen ilmeen luominen ja markkinointimateriaalien toteutus (tapahtuman uutiskirjeen banneri, käyntikortit ja esitysmateriaalien visupohja)
ASIAKAS: Tapahtumantekijät, Finlandia-talo ja Steinheide
GREEN MINDS, HEALTHY HEARTS – SOCIAL SUSTAINABILITY SYMPOSIUM
CASE: Aalto yliopiston sosiaaliseen kestävyyteen keskittyvän tapahtuman visuaalisen ilmeen luominen ja tapahtuman markkinointi
TEHTÄVÄNI:  Visuaalisen ilmeen suunnittelu (tapahtuman logo, värit, typografia + graafiset elementit), copywriting, tapahtuman markkinoinnin suunnittelu ja markkinointimateriaalien toteuttaminen digikanaviin
ASIAKAS: Aalto yliopisto
St1 EV Retail Race
CASE: Tapahtuman suunnittelu ja toteutus sekä tapahtuman visuaalisen ilmeen ja markkinointimateriaalien suunnittelu ja toteutus
TEHTÄVÄNI:  Tapahtuman suunnittelu ja toteutus yhdessä tuottajan kanssa sekä visuaalisen ilmeen suunnittelu tapahtumalle ( asiakkaan logo sisällyttäen siihen) itsenäisesti. Lisäksi vastuullani oli digi- ja printtituotteiden suunnittelu sekä tapahtuman apin sisältöjen suunnittelu ja toteutus.
ASIAKAS: St1
HOUSETEKNIK
CASE: Nettisivujen visuaalisen ilmeen uudistus, somen päivitys & valokuvaus
TEHTÄVÄNI:  Visuaalisen suunnittelu, valokuvaus ja sisällöntuotanto

Houseteknik Oy on remontointi- ja rakennusfirma. Tehtävänäni heidän nettisivujen visuaalisen ilmeen uudistus, uusien valokuvien ottaminen kohteista sekä Instagram -tilin luominen ja päivitys.
Uudistin heidän nettisivujensa ilmeen WordPressissä. Alkuperäisten nettisivujen värimaailma oli musta-harmaa-neonkeltainen. Ne näyttivät hyvin vanhanaikaisilta, tunkkaisilta eivätkä edustaneet sitä valoisaa ja tyylikästä linjaa, jota yritys haluaa edustaa.

Yritys haluaisi tulevaisuudessa kohteikseen lisää arvoasuntoja. Niinpä päätin valita nettisivujen uudeksi värimaailmaksi hillityn hienostuneen valkoinen -harmaa-musta-paletin ja tuoda laadukkailla referenssikuvilla väriäpilkkuja sivuille. Valtaosalla remonttifirmoista on tietyt vahvat/räikeät päävärit käytössä, joten tämä hienostuneemman väripaletin valinta oli myös tietoinen valinta erottua visuaalisesti kilpailijoista.

Kirjoitin yritykselle myös markkinointitekstejä, valokuvasin heidän referenssikohteitaan (ennen ja jälkeen) ja perustin heille Instagram tilin, jota ylläpidi. Lisäksi lisäsin nettisivuille Google Analyticsin seurantakoodin ja seurasin sen analytiikkaa. Muutamassa kuukaudessa onnistuimme nostamaan näillä uudistuksilla yrityksen nettisivujen kävijämäärää 150%:lla ja yrityksen työkalenteri täyttyi puoleksi vuodeksi eteenpäin.
AURES IHO- JA KORVAELÄINLÄÄKÄRIT
CASE: Visuaalisen ilmeen suunnittelu (logo, värit, typografia + graafiset elementit),
brändikäsikirjan luominen & valokuvaus
TEHTÄVÄNI:  Visuaalinen suunnittelu & valokuvaus
ASIAKAS: Aures iho- ja korvaeläinlääkärit

Tehtävänäni oli suunnitella visuaalinen ilme uudelle korva-ja ihosairauksiin erikoistuneelle eläinlääkäriklinikalle: “Kyseessä asiantuntijoista koostuva yritys, joten visuaalisen ilmeen halutaan olevan tyylikäs, selkeä ja asiallinen. Veikeyttä saa olla, mutta hempeilyä vältettävä”.

Yritys oli uusi, joten aiempaa visuaalista ilmettä ei ollut. Olen suunnitellut tämän visuaalisen ilmeen: logon, värimaailman, typografian, kuvakkeet sekä kuvamaailman yrityksen omistajien toiveiden pohjalta. Valitsin pääväriksi siniseen taittavan vihreän, joka viittaa klinikkamaailmaan, mutta väri viestittää myös parantamista, raikkautta sekä laatua. Valkoinen väripaletissa tuo kokonaisuuteen raikkautta ja musta kontrastia. Lisäväreiksi valittiin balansoiva harmaa sekä pehmeyttä kokonaisuuteen tuova persikkaiseen taittava hiekan sävy. Logoon valittiin tunnushahmoksi sympaattinen Aures-koira. Aures on labradorinnoutaja ja tämän rodun edustajat ovat iho- ja korvaeläinlääkäriklinikan vakioasiakkaita. Toteutin yritykselle myös brändikuvauksen.
KAUNEUSHOITOLA PINKKI
CASE: Visuaalisen ilmeen päivitys (logo, värit, typografia + graafiset elementit)
ja sisältömarkkinointisuunnitelman laatiminen
TEHTÄVÄNI:  Visuaalinen suunnittelu ja markkinoinnin suunnittelu
ASIAKAS: Kauneushoitola Pinkki
Tutustu tähän tarkemmin >>
Mainos graafinen suunittelija
NORMEJA RIKKOVA MAINOSKAMPANJA//IGUAL COSMETICS
CASE: Suunnitella normeja rikkova mainosjuliste
TEHTÄVÄNI:  Visuaalinen suunnittelu. Suunnittelin ja toteutin tämän kokonaisuuden yhdessä toisen visuaalisen suunnittelun opiskelijan kanssa.
ASIAKAS: Tehtävä oli osa Myynnin ja visuaalisen markkinoinnin opintojani.

CASE: Tehtävänä oli tarttua johonkin yhteiskunnassamme vallitsevaan normiin ja suunnitella normia rikkova mainoskampanja. Valitsimme meikkaamisen. Meitä innoitti uutinen juontaja Jenni Pääskysaaresta, joka nousi otsikoihin kyseenalaistaessaan, miksi nainen kelpaa tv:seen vain 2 tunnin maskeerauksen jälkeen. Miksi ei ilman meikkiä tai kevyellä puuteroinnilla kuten mieskollegat? Miksi monissa töissä vaaditaan, että naisella on meikkiä, jotta hän on “huoliteltu”, kun taas mieskollegat kelpaavat edustamaan ilman meikkiä. Ja toisinpäin: miksi miesten meikkaaminen on nykyään niin normien vastaista ja “homojen hommaa”. Ennen uskonpuhdistusta monissa kulttuureissa miehet käyttivät meikkiä ja peruukkeja.

Mietimme myös sitä, miksi naisille ja miehille suunnitellaan aina erikseen kauneustuotteet? Miksi ei ole enemmän unisex-tuotteita? Niinpä kehitimme kuvitteellisen Iqual cosmetics brändin, jolle suunnittelimme klassisen tyylikkäitä ja kaikille sopivia tuotteita. Lisäksi suunnittelimme tämän kolmesta julisteesta muodostuvan mainoskampanjan, joka haastaa tämän normin: kampanjassa miehellä on enemmän meikkiä ja nainen on se meikittömämpi. Valitsimme kampanjan sloganiksi Your body, your choicekorostaaksemme sitä, että meikkaamisen tulisi olla jokaisen oma valinta eikä yhteiskunnan määrittämä normi.

“You are beautiful just the way you are. We are only here to help you highlight what you already have, if you want. To us everyone is equal, therefore all our products are unisex.” – Iqual Cosmetics
URBAN`S FRESH
CASE: Visuaalisen ilmeen luominen
InDesign taittotyönä brändikäsikirja & presentaatio
TEHTÄVÄNI:  Visuaalinen suunnittelu ja konseptisuunnittelu
Tutustu tähän tarkemmin >>
VASTUULLINEN PORVOO CAMPUS
CASE: Vastuullisuussuunnitelma & InDesign taittotyö
TEHTÄVÄNI:  Graafikko, apulaisprojektipäällikkö, ideoija ja valokuvaaja
Tutustu tähän tarkemmin >>
URBANSAUNA
CASE: Suunnittele markkinointimateriaaleja ja sisältöjä juhlatiloja vuokraavalle Urbansaunalle
TEHTÄVÄNI: Visuaalinen suunittelu
Mainosjuliste graafinen suunnitelija
LÖYDÄ SISÄINEN SOTURISI
CASE: Kehitin “Löydä sisäinen soturisi” workshopin yhdessä tanssija, koreografi ja komedienne Susanna Karvisen kanssa. Workshopin konsepti yhdisti luovuutta, tanssia, itsetutkiskelua, valokuvausta sekä voimaantumista.
TEHTÄVÄNI: Konseptointi, visuaalinen suunnittelu, käytännön järjestelyt ja valokuvaus.
KIUSAAMISEN VASTAINEN KAMPANJA
CASE: Tehtävänä suunnitella juliste kiusaamista vastustavaan kampanjaan, jossa yhden sanan, typografian ja siihen liittyvän graafisen ratkaisun avulla havainnollistetaan ilmiötä/sanan tarkoitusta. Sanassa sallittu käyttää vain mustaa, harmaata ja valkoista.

TOTEUTUKSENI: Päätin valita sanaksi yleisen haukkumasanan, herättääkseni sillä huomiota sekä synnyttääkseni katsojassa tunnereaktion. Päätin muuttaa viimeisen kirjaimen eri sävyiseksi ja siirtää sen etäämmälle muista kuvastamaan ryhmästä eristämistä. Haalistunut väri edustaa myös sitä, miten kiusaamisen seurauksena ihmisestä voi tulla vain varjo itsestään. Halusin valita fontin niin, että i-kirjaimen piste muistuttaisi ihmishahmon päätä ja tekisi tekstistä näin inhimillisemmän tuntuisen. Päätin myös laittaa viimeisen i-kirjaimen kaatuneeksi kuvastamaan sitä, mitä voi kiusaamisen seurauksena tapahtua: se voi lopulta kaataa ihmisen.